Loading

Our Thinking.Welke app is geschikt voor jou?


Soorten mobiele apps

Tijdens een belangrijke meeting met een klant, een informeel kopje koffie met de baas of die vijf minuten dagdromen op de bank is gebleken dat jouw idee of probleem het best kan worden opgelost met een app.

De eerste stap heb je gezet, maar wat nu? Technisch gezien kan je app op verschillende manieren worden gebouwd: als een web app, een native app of een hybride app. Het ligt er maar net aan waar de mobiele app voor dient. Deze verschillen, maar ook de voor- en nadelen, leggen we graag aan je uit.

Aantal voordelen om een mobiele app te laten ontwikkelen
– Apps zijn snel en gebruiksvriendelijk;
– Integratie met mobiele toepassingen van je tablet of smartphone;
– Een professionele uitstraling
– Ook te gebruiken zonder internetbereik
– Uw nieuws en aanbiedingen versturen via pushmeldingen
– Daarnaast zijn apps geweldig voor customer engagement.


Native app

Native app
Een native app wordt wel op de telefoon van de gebruiker geïnstalleerd. Het grootste verschil is te vinden tijdens het bouwen van de app. Er moet namelijk voor elk besturingssysteem, waarvan iOS en Android de grootste zijn, een aparte code worden geschreven.

Doordat native apps speciaal voor een besturingssysteem worden ontwikkeld, werken ze vaak net wat sneller en efficiënter dan de web of hybride apps. De gebruikerservaring wordt bij native apps daarom als erg goed gezien. Daarnaast zijn de apps meteen te openen via de telefoon en is integratie met andere apps mogelijk. Als ontwikkelaar kun je bij native apps ook makkelijk inzicht krijgen in het gedrag van de gebruikers, waardoor je de app weer kunt verbeteren.

Echter kost het ontwikkelen van een app voor twee besturingssystemen meer tijd dan wanneer er maar één code geschreven hoeft te worden. En wanneer de apps klaar zijn, moeten ze via de app stores op de markt komen. Deze kunnen apps soms tegenhouden, wat erg vervelend is als er zoveel tijd in het maken van de app is gestoken.


Hybride app

Hybride app
De hybride app kun je eigenlijk zien als een mix van de web en native app. Ondanks dat er maar één code hoeft te worden geschreven, wordt de app wel verpakt als een native app. De hybride apps zijn dus gewoon beschikbaar in de app stores.

Een hybride app profiteert van “the best of both worlds”. Er hoeft namelijk maar één code te worden geschreven én de app functioneert als volwaardige app. De inhoud kan ook redelijk makkelijk up-to-date gehouden worden en functionaliteiten van de telefoon kunnen gebruikt worden.

Daartegenover staat dat, net zoals bij een native app, de app stores een nieuwe app kunnen tegenhouden. Bovendien zal voor complexe apps een hybride variant niet geschikt zijn.

Progressive web apps zijn een verzameling van technieken die hybride apps nog meer laten lijken op native apps. Zo kunnen hiermee ook push-notifications (berichten die omhoog komen) naar smarphones worden verzonden

Instant apps gaan nog een stap verder. De gebruiker kan via een link alleen het stukje van de app downloaden dat op dat moment nodig is. Deze apps worden gehost door Google en Apple, waardoor ze erg snel zijn. Door de snelheid en omdat de app weinig ruimte op de telefoon inneemt, wordt de drempel om een app te gebruiken lager.
Ontwikkeling apps door Netblue ICT

Bij Netblue ICT ontwikkelen we zowel native als hybride apps voor zakelijke en particuliere klanten. Wij programmeren, ontwerpen, ontwikkelen en implementeren. Je krijgt bij Netblue ICT dus het hele pakket wanneer wij een app ontwikkelen.

Voor het maken van een app beginnen we met het krijgen van een juist beeld van de wensen van de stakeholders. Zo weten we wat iedereen verwacht van de app en staat niemand voor onverwachte verrassingen.

Bij het ontwerpproces zijn we creatief en resultaatgericht. We kennen de valkuilen en werken erg effectief. Daarbij kunnen we met onze technische kennis een app ontwikkelen die niet alleen mooi is, maar ook veilig en slim.

Ook na het implementeren stopt de service van Netblue ICT niet. We helpen met het ophalen en analyseren van waardevolle data, zodat we hiervan kunnen leren. En als er iets moet worden veranderd en er een update moet worden uitgebracht, dan staan wij voor je klaar. Netblue ICT staat voor geen nonsens verhalen, maar ICT-oplossingen die werken.

Let's Talk?

Let’s make something awesome togheter