Loading

Our Thinking.

Een intranet wordt door bedrijven ingezet als privénetwerk waar alleen medewerkers toegang tot hebben. Je kunt het als een interne bedrijfswebsite zien. Op deze manier hebben alle medewerkers beschikking over informatie en diensten die alleen voor hen geschikt zijn. Denk hierbij aan simpele informatie als intern nieuws of interne vacatures, maar ook aan programma’s die medewerkers gebruiken tijdens hun dagelijks werk. Door de intranet applicatie veelvuldig te gebruiken, zal er in de loop der tijd een hopelijk gestructureerde databank ontstaan.

Het hebben van een intranet is van groot belang. Wanneer medewerkers op hun digitale werkplek niet de informatie kunnen vinden die zij nodig hebben, gaat er veel tijd en geld van het bedrijf verloren. Met een intranet kun je dus erg veel kosten besparen. Bovendien is het een goede mogelijkheid om bedrijfsprocessen te stroomlijnen, want het intranet is een centraal punt waar alle informatie beschikbaar zal zijn. Ook zal de communicatie en samenwerking tussen medewerkers verbeteren dankzij een intranet. Zelfs de iets minder betrokken medewerkers krijgen nu ook toegang tot belangrijke informatie.

Intranet applicaties worden ook vaak in de vorm van Software as a Service (SaaS) aangeboden, ook door Netblue. Dit betekent dat je in abonnementsvorm betaalt voor het gebruik van een intranet. Je maakt hierbij duidelijke afspraken over de veiligheid en je hoeft je niet druk te maken over het draaiende houden van de applicatie. Dit zal voor veel bedrijven de makkelijkst en veiligste optie zijn.

De inrichting van de intranet applicatie is een essentieel aspect. Met de standaard onderdelen van een intranet applicatie kom je als bedrijf al een heel eind. Denk hierbij aan profielen voor medewerkers, de mogelijkheid om met elkaar te communiceren, een gezamenlijke agenda en toegang tot software. Het kan natuurlijk zo zijn dat er meer eisen aan het intranet zijn verbonden.

Als bedrijf zijnde moet je deze eisen dan duidelijk opstellen, zodat er een intranet op maat kan worden ontwikkeld. Wat moeten medewerkers in ieder geval kunnen? Hoe moeten zij inloggen? Welke software moet geïntegreerd worden? Wie beheert de intranet applicatie? Zijn er eisen aan de lay-out? Bij Netblue helpen we je met deze keuzes, zodat we tot de perfecte intranet applicatie voor jouw bedrijf komen.

De intranet applicatie zal namelijk door alle medewerkers van het bedrijf dagelijks worden gebruikt. Het kan en mag daarom niet in de weg staan tijdens werkzaamheden. Misschien willen medewerkers wel graag hun startpagina kunnen personaliseren, of bepaalde apps kunnen integreren. Luister daarom ook goed naar de medewerkers in het bedrijf en stel een degelijke lijst aan eisen op.

Kortom, het is duidelijk dat een intranet applicatie veel werk uit handen kan nemen en zal bijdragen aan een gestroomlijnd bedrijf. Bij Netblue helpen we jou en jouw bedrijf om een passende technische oplossing te vinden.

Let's Talk?

Let’s make something awesome togheter