Loading

Our Thinking.

Optimaal advies voor het verbeteren van uw business intelligence en data management. Met onze kennis en ervaring helpen wij u graag naar de next level!


Business Intelligence and Analytics

Als full-service internetbureau houdt Netblue zich ook bezig met Business Intelligence (BI) en Analytics. Hiermee kunnen wij u een effectieve oplossing bieden om nog meer resultaat te behalen en te behouden.

Wat is BI?

BI geeft inzicht in het geheel van alle transacties die binnen uw bedrijf zijn gemaakt. Hierbij worden cijfers uit het verleden bij elkaar opgeteld en geanalyseerd. Het resultaat vormt dan weer de perfecte basis voor een gerichte online activiteit. Netblue voegt een BI-systeem aan uw bedrijfsportal toe. U krijgt dan dagelijks een overzichtsscherm ter beschikking, oftewel een dashboard met de belangrijkste richtcijfers.

Bij BI wordt er gebruikgemaakt van analytische, gebruiksvriendelijke software. Deze software is beschikbaar voor managers en personeelsleden op diverse niveaus. Het BI-pakket is zowel voorzien van een rapportage als ad-hocanalyses.

Het verschil tussen BI en analytics

Business Intelligence en analytics zijn twee verschillende activiteiten. BI geeft vooral antwoord op vragen die met ‘wat’ beginnen: “Wat is er verkocht per verkoper?” , “Wat is er verkocht per product?” , “Wat is er verkocht per regio?”, enz. Als deze cijfers onder het verwachte resultaat blijven, dan worden er gerichte marketingactiviteiten ondernomen om het resultaat te behalen.

Analytics gaat op zoek naar de oorzaken en verbanden. Er wordt dus gezocht naar het ‘waarom’:  “Waarom is de productverkoop in een bepaalde maand gedaald?”, “Is er een verband tussen de omzet in een plaats en de aanwezigheid van andere winkels in de buurt?“.

Bij Business Intelligence wordt er gezocht naar antwoorden binnen de systemen waaraan het gekoppeld is. Analytics baseert de antwoorden meer op een datawarehouse.

Master Data Management

Master Data Management is een ander essentieel onderdeel. Master data zijn  gegevens die gedeeld worden door verschillende toepassingen en/of computersystemen. Middels Master Data Management wordt ervoor gezorgd dat deze gegevens consistent en reëel zijn. U beschikt dus altijd over nauwkeurige, volledige en actuele data.

Datawarehouse

Een datawarehouse is een centrale databank. Hierin worden alle data van verschillende interne en externe systemen verzameld. Met behulp van deze centrale databank kunnen diepgaande analyses van gegevens worden uitgevoerd. Netblue is een traditionele BI-leverancier waar u ook bij terecht kunt voor datawarehouses. Hierbij bieden wij u altijd realtime analyses. U beschikt dan over ‘live’ informatie uit verschillende systemen.


Let's Talk?

Let’s make something awesome togheter