Twitter koopt bedrijf voor fotobewerking met kunstmatige intelligentie

"Machine learning ligt steeds in aan de kern van waar we hier bij Twitter aan bouwen," stelt CEO Jack Dorsey in een verklaring. "Magic Pony’s technologie zal ons helpen onze teams te versterken met talent van wereldklasse. Twitter kan zo de beste service blijven waar te zien is wat er gebeurt en waarom dat zo belangrijk is."

"Ons team heeft hoogwaardige machine learning technieken voor visuele bewerkingen onderzocht en ontwikkeld," begon Magic Pony CEO Rob Bishop in zijn statement. "Onze techniek kan eigenschappen van beelden identificeren en die informatie gebruiken om ze op nieuwe manieren te bewerken. De samenwerking met Twitter biedt ons de kans de voordelen van dat onderzoek naar honderden miljoenen mensen wereldwijd te brengen."

Magic Pony Technology is het derde bedrijf dat bezig is met kunstmatige intelligentie dat is opgekocht door Twitter. In 2014 kocht het bedrijf Madbits over en afgelopen jaar werd Whetlab overgenomen. De bedoeling is om met zelflerende systemen foto’s en video’s beter te kunnen bewerken. Dit zou dan automatisch moeten gebeuren, zonder dat de gebruiker daar iets voor hoeft te doen.